Anmeldelse

Anden Verdenskrig

Stillehavet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Anden Verdenskrig - Stillehavet" koncentrerer sig om, hvordan begivenhederne udviklede sig i Det fjerne Østen under altomfattende kampe mellem Japan og USA og dets allierede. Bogen forklarer, hvorfor verden gik i krig i Fjernøsten, og viser, hvordan de vestlige allieredes sejr ændrede verdenskortet for stedse.

Bogen beskriver altså en del af problematikken fra Anden Verdenskrig, som der ikke i diverse grundbøger ofres megen plads på.

Sammenholdt med de flotte illustrationer, gode og anvendelige kort og faktabokse får eleven her en rigtig god indføring i den specielle problematik, der foregik i denne del af verden under Anden Verdenskrig.

Bagerst i bogen er der gode korte profiler af militære og politiske ledere, en god oversigt med de vigtigste datoer og en fin statistikdel.

Bogen kan derfor med sin letlæselighed fint supplere andre materialer, når der arbejdes med Anden Verdenskrig.