Sekretæren er blevet en del af flokken

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som sekretær sidder Carina Granat midt i førerbunkeren på Gug Skole. Det har hun gjort i ti år. Alligevel er det først efter projektet »Den engagerede og attraktive skole«, at hun føler, hun deltager i skolens liv på lige fod med de to store faggrupper, lærere og pædagoger.

»Gug Skole har altid været en god arbejdsplads, men tidligere så jeg kun lærere og pædagoger som fagpersoner. Nu kender jeg dem også som sociale og private mennesker«, siger Carina Granat.

Hun har blandt andet bistået den gruppe, der har arbejdet med, hvordan nye lærere skal introduceres til skolen.

»Jeg kender mange af de praktiske ting, nye skal have at vide, så det var naturligt, at jeg gik med i den gruppe. Jeg bliver inddraget i flere beslutninger, og det gør mit arbejde mere spændende. Omvendt er det fint, at lærerne fortæller mig, hvad jeg skal gøre, når forældre ringer for at brokke sig«, siger Carina Granat.

Carina Granat tilbyder ikke kun tjenester til andre. Hun får også selv noget ud af det tættere samarbejde.

»Lærerne er blevet bedre til at respektere, at jeg har en deadline, når jeg for eksempel skal indberette karakterer til Undervisningsministeriet«.

folkeskolen@dlf.org