DLF's hovedstyrelse
0   209

Flere seniorkurser

DLF udvider antallet af seniorkurser i 2006. Forslaget kom fra Astrid Schjødt Pedersen, som ønskede fem kurser - alle med en mindre deltagerbetaling - og forslaget blev vedtaget af en enig hovedstyrelse på baggrund af de tilbagemeldinger, der er kommet fra dette års forsøg, hvor der blev eksperimenteret med både kursusindhold, -længde og deltagerbetaling.

Flertallet i forretningsudvalget havde foreslået fire kurser, ét kort, gratis kursus og tre længere med betaling. Men man endte altså med at gennemføre Astrid Schjødts noget dyrere forslag med to korte og tre længere kurser.

Artiklen fortsætter under banneret

De ekstra kursusdage gennemføres ved endnu en gang, ligesom i 2004, at udvide budgetrammen for seniorkurserne og ved at lade deltagerne betale et mindre beløb for kurserne. Mens pensionisternes repræsentant i hovedstyrelsen, Lone Mygind Møller, sidste år kæmpede indædt mod deltagerbetaling og kurser, hvor der kun er én overnatning, var hun denne gang kun imod det sidste. Kursusevalueringen har nemlig vist, at deltagerne generelt accepterer den symbolske egenbetaling, mens et flertal går ind for kurser med to overnatninger. Derfor kunne Lone Mygind nu støtte det forslag, som der endte med at blive fuld enighed om.

»I ved godt, hvordan min indstilling er, jeg går ikke ind for todageskurser, der reelt kun er halvanden dag. Men jeg vil gerne være med til, at vi forsøger os med todageskurser med deltagerbetaling. Det betyder, at flere kan komme med, og forsøget vil så forhåbentlig også medføre, at de korte kurser dør ud af sig selv, når man skal betale«, sagde hun.

Tove Borch og Vibeke Lynge understregede begge, at ordningen stadig er et forsøg, og at der med beslutningen ikke er givet garanti for, at der fast fremover skal bruges så mange penge på området. Det må hovedstyrelsen tage stilling til efter næste tilbagemeldinger fra kurserne.

»Det er jeg klar over, og når der skal træffes en ny beslutning, skal det også med i beslutningsgrundlaget, hvor mange pensionistmedlemmer der til den tid er i foreningen«, lød Lone Myginds replik.

tt@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ