A, B og C forsvinder i kredsnavne

Der blev brugt mange ord på en lille sag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Store følelser og en lille sag. Sådan så det ud. Udefra. Men der blev talt med store bogstaver og engagement, da hovedstyrelsen endnu en gang - og endeligt - slog fast, at en tidligere beslutning om at sløjfe bogstaverne i alle kredsnavne fastholdes.

Vibeke Lynge ønskede at få ændret hovedstyrelsens tidligere vedtagelse om, at de tre lokalkredse i Glostrup, Vallensbæk og Ishøj ikke mere må hedde 18 A, 18 B og 18 C, men fremover - ligesom alle andre kredse - kun skal have et nummer.

Som formand for organisationsudvalget gjorde Astrid Schjødt Pedersen rede for forløbet og argumentationen for at fjerne bogstavbetegnelserne, som stammer fra dengang foreningen havde såkaldte valgkredse. Bogstaver i kredsnavne har betydet, at man har skullet bruge 45.000 kroner til ændringer i edb-programmer, bogstavnavnene kræver ekstra edb-kørsler og forsinkende manuelle arbejdsgange. Og nu - hvor kredsstrukturen ændres på grund af kommunalreformen - skal der anskaffes et nyt edb-program, som også vil blive dyrere, fordi der skal indarbejdes ændringer, hvis bogstaverne ikke fjernes fra kredsnavnene.

Men den forklaring købte Peter Hess-Nielsen ikke.

»Vil man rette sig efter bureaukraternes synspunkter eller efter de lokale«, spurgte han. »Det koster centralt, siger I. Men det handler om meget mere end penge. Det handler om medlemmernes identitet. Det betyder noget at være medlem af 18 C, og beslutningen om at fjerne bogstaverne fra deres navne kan opfattes som chikane, fordi de tre kredse nægtede at lægge sig sammen til én«.

»Fuldkommen tåbeligt«

Birgitte Baktoft sagde, at man burde imødekomme de tre kredse, »medmindre det ligefrem koster millioner«, og Stig Andersen mente, at det - oven i de edb-tekniske besværligheder - vil se mærkeligt ud, at alle andre kredse har et nummer, mens Glostrup, Vallensbæk og Ishøj stadig bevarer bogstavbetegnelsen. Per Sand Pedersen mente, at hvis hovedstyrelsen gav dispensation til tre kredse, risikerede man, at andre - der også skal trykke nyt brevpapir - ville følge efter, og Lotte Lange ærgrede sig grundigt.

»Det er fuldkommen tåbeligt, at sådan noget bliver et problem, det kunne måske have været undgået, hvis man havde taget en snak i tide og forklaret baggrunden«, sagde hun.

Astrid Schjødt kaldte det »utrolig urimeligt« at blive mistænkeliggjort på den måde. »Spørgsmålet har været overordentlig grundigt behandlet, og vi har givet plads til ekstra diskussionsrunder«, sagde hun.

»Der er ikke tale om, at nogen vil genere andre, og jeg har altid haft et glimrende samarbejde med kreds 18 A, B og C. Det er jeg sikker på, at jeg også vil få i fremtiden, selv om vi står fast på vores beslutning«, sagde Anders Bondo Christensen.

Vibeke Lynge fik sin afstemning. For at bevare A, B og C i de tre kredses navn stemte tre. 15 var imod, mens to ikke stemte.