Verdensmester

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

15 elever fra 8. og 9. klasse på Karise Skole på Sydsjælland vandt i begyndelsen af oktober en slags Olympiske Lege for skoleelever i Horsham i England.

Hvordan blev de 15 elever, der skulle af sted, udvalgt?

»Lærerne valgte først 29 elever ud, efter hvem der havde forskellige evner, for eksempel i matematik og fysik. Derefter blev vi interviewet af skolevejlederen og skolelederen, på engelsk selvfølgelig«, fortæller Maria Pedersen, som er én af de 15 elever.

Hvordan reagerede du, da du fik at vide, at du var udvalgt?

»Det var helt utroligt - jeg havde aldrig været ude at rejse før, så det var ufatteligt spændende«.

Hvordan reagerede de andre, der ikke blev valgt?

»De 14, der blev interviewet, blev selvfølgelig kede af det, men de skal til Holland på udveksling i stedet for. For nogle af de andre var det selvfølgelig lidt trist, men de fleste er bare glade på vores vegne«.

Hvad var forskellen på den måde, I arbejdede på i konkurrencen, og den måde, eleverne fra de andre lande arbejdede på?

»Vi var helt klart mere selvstændige og kunne selv tage beslutninger. Lærerne måtte ikke hjælpe, men nogle gange sad de andre elever bare og kiggede op på deres lærer, og så var læreren nødt til at komme og hjælpe dem«.

Får oplevelsen betydning for din fremtid?

»Ja, helt klart. Jeg har ikke rigtig vidst, hvad jeg ville, men nu har jeg fundet ud af, at jeg er ret god til engelsk og kan bruge det til noget, så jeg vil noget med sprog i fremtiden«.

kra@dlf.org