Nationale test
0   286

No Child Left Behind

Præsident George W. Bushs NCLB-reform (No Child Left Behind) blev vedtaget i januar 2002. Formålet er at sikre, at selv de fattigste amerikanere har mulighed for at vælge en skole, som lever op til nationale standarder.

Loven har intensiveret testningen i uddannelsessystemet i hele USA. Mange stater har længe haft statslige standardtest, men med NCLB-vedtagelsen er det nu blevet lov. Testresultater for hver skole og hver elev skal udspecificeres, så de viser social klasse, race, etnisk baggrund og sprogkundskaber. Elevernes testresultater er tilgængelige for forældre, og alle skolers testresultater bliver offentliggjort. Skoler og distrikter stilles til ansvar. De elever, som går på skoler med de laveste testresultater, skal tilbydes alternative skoler, gratis transport og ekstra hjælp til at nå bedre testresultater. NCLB har betydet, at skoler og lærere har fået klare retningslinjer om, hvad der forventes, og - lyder argumentationen - loven har gjort det nemmere for forældre at følge deres barns faglige udvikling.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge det amerikanske undervisningsministerium er No Child Left Behind-reformen en succes. Det faglige niveau blandt elever fra minoriteter er steget, og forskellen i det faglige niveau mellem hvide og ikke-hvide elever er det mindste nogensinde. Testresultaterne viser, siger man, at de niårige i 3. klasse nu læser markant bedre end før reformen.

Læs mere om reformen på: www.nochildleftbehind.gov

Statistik, som viser nationale testresultater: www.nces.ed.gov/nationsreportcard

Folkeskolen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ