Anmeldelse Historie
0   243

På tur i H.C. Andersens København

Fakta<p>Forfatter: Jan Gralle og Karina Bjerregaard</p><br /><p>ISBN: 87-7887-244-8</p><br /><p>148 kroner, 144 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Frydenlund</p>

Hvis man på næste klassetur til København kan holde eleverne borte fra Strøgets tøjstativer et par korte øjeblikke, er byens historie godt stof til faglig undervisning eller bare til almen dannelse.

Artiklen fortsætter under banneret

I denne bog er udgangspunktet H.C. Andersen, men bogen kan sagtens anvendes til illustration af guldalderen i bred almindelighed. For i sine fortællinger om, hvor den omkringflyttende digter boede og i øvrigt slog sine folder, kommer der mange detaljer om skik og brug: madvaner, spisetider, tøjmode og borgerskabets forlystelser.

Mange af datidens bygninger og voldanlæg er sløjfet, men tag - efter forfatterens anvisning - klassen med igennem Kastellets porte og fornem, hvordan det føles at komme ind i en by, hvor man lukkede efter sig for natten.

Mange oplysninger er garneret med noter, der blot henviser til den bog eller webside, hvor oplysningerne er fundet, ikke sidetal. Det virker overflødigt, især da ingen voksen læser er i tvivl om, at forfatterne har udført et uhyre stort og grundigt researcharbejde.

Hvor en bestemt lokalitet eller hændelse har inspireret Andersen til litterær udfoldelse, er der citater, og vignetter i ekspressiv akvarel er generøst drysset ud over siderne.

Godt udgangspunkt for en fodrejse fra Holmens Kanal og byen rundt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.361 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.196 andre er allerede tilmeldt