Debat

Hvor er dokumentationen, Haarder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til undervisningsminister Bertel Haarder. Torsdag den 29. september besøgte du Århus Dag- og Aftenseminarium. Sammen med 300 lærerstuderende og seminarielærere hørte jeg dig fortælle om dine tanker og visioner for folkeskolen. Du sagde blandt andet: »Vi skal styrke evaluerings- og videnskulturen, og vi skal være bedre til at bruge forskningen«.

Herefter fortalte du meget om, hvorfor du, regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne synes, det er godt at indføre tvungne nationale test i folkeskolen.

I den forbindelse stillede jeg dig følgende spørgsmål: »Med hvilke henvisninger til forskning, sagkundskab og erfaringer kan du underbygge, at det er en god idé at indføre tvungne nationale test i folkeskolen?«

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg tænker naturligvis på både internationale og nationale resultater, drøftelser og erfaringer, og derfor fandt jeg din henvisning til den tidligere læseforsker og direktør ved Danmarks Pædagogiske Institut, Mogens Jansen, for et noget spinkelt grundlag. Jeg vil gerne bede dig om at uddybe dit svar med konkrete henvisninger til forskning - for eksempel om erfaringerne fra England, Wales og Skotland - ligesom jeg vil bede dig henvise til Mogens Jansens anbefalinger af obligatoriske, nationale test.

Powered by Labrador CMS