Debat
0   108

Komikken om prøven i naturfag

Kære alle sammen. Snart er det ikke kun et rygte, der har løbet, siden den nye prøvebekendtgørelse forelå.

Ritzau skrev den 20. september blandt andet dette om folkeskolens afgangsprøve i naturfag: »Ny afgangsprøve i 9. klasse afskaffes formentlig efter ét år. (.) Siden starten af skoleåret har tusindvis af lærere og deres elever forberedt sig på en ny, fælles afgangsprøve i 9. klasse for fagene fysik/kemi og biologi, som gennemføres for første gang. Meget tyder på, at første gang også bliver sidste gang«.

Artiklen fortsætter under banneret

Kan I se komikken? Det er politisk makværk af værste skuffe. Derudover er det udtryk for en rystende foragt over for de elever og lærere, som det berører. Samme dag kunne man så i Radioavisen høre en alt for sagtmodig og pæn udtalelse fra Anders Bondo om sagen. Der skal efter min mening tales med større bogstaver. Politikerne skalter og valter med folkeskolen. De lader sig lede af Pisa-undersøgelser, vindens retning og vejret i august. Det er uværdigt og uklogt, og det fører ikke til en bedre folkeskole. Lærerne tager sagtmodigt skraldet og slæbet. Hvor længe holder de til det?

»Men så en dag/gik jeg op til ministeren/og sagde/du der/få lige fødderne ned/og ta' hatten af/Mand kan du ikke se/at det hele er ved at gå/fuldstændig agurk/Så hvad gør vi nu din gamle skurk/Men han grinte bare og sagde/dig du kan sgu gå fanden i vold/så det gør vi nu lille du/ja vi gør«.

Med skyldig tak til Gasolin og Mogens Mogensen for de sidste ord.

Svar

Jeg hørte ikke selv det klip med mig, der blev bragt i Radioavisen. Jeg er helt enig med dig i, at farcen om naturfagsprøven er helt grotesk. Ritzau citerede mig samme dag for følgende: »Politikerne fører sig frem med de rene hovsaløsninger, når det drejer sig om folkeskolen. Det sker gang på gang, og dermed bidrager politikerne til at skabe fuldstændigt urimelige arbejdsvilkår for de lærere, der skal stå for undervisningen«.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ