Eksperimentér med praktikken og bland jer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vi har givet jer verdens bedste uddannelse, så det er jer, der skal gå ud og lave verdens bedste folkeskole, politikerne ved ikke, hvordan man gør. Og I kunne starte med at beskrive den gode læreruddannelse«, sagde Det Radikale Venstres formand, Marianne Jelved, og opfordrede de studerende til at blande sig i debatten om folkeskolens fremtid og at eksperimentere med praktikken. Sammen med undervisningsministeren var hun inviteret til visionsdag på Københavns Dag- og Aftenseminarium.

Hun beklagede, at De Radikale ikke er med til at udforme skolepolitik, men hun mener, at de beslutninger, der træffes, ikke bunder i viden om folkeskolen, men i en forestilling om den.

De studerende spurgte til De Radikales holdning til ændringer i seminarieuddannelsen.

»Det er vigtigt, at der ikke kommer første- og andenklasseslinjefag, så sørg for at holde Bertel Haarder fast på, at der ikke bliver færre timer til hvert linjefag. Og så tror jeg, at man skal oprette et linjefag, der hedder dansk som andetsprog«, sagde Marianne Jelved og kom desuden med et forslag til en forlængelse af læreruddannelsen i form af et toårigt netværk for nyuddannede lærere.

folkeskolen@dlf.org

Powered by Labrador CMS