Lærer- og efteruddannelse
0   184

Eksperimentér med praktikken og bland jer

»Vi har givet jer verdens bedste uddannelse, så det er jer, der skal gå ud og lave verdens bedste folkeskole, politikerne ved ikke, hvordan man gør. Og I kunne starte med at beskrive den gode læreruddannelse«, sagde Det Radikale Venstres formand, Marianne Jelved, og opfordrede de studerende til at blande sig i debatten om folkeskolens fremtid og at eksperimentere med praktikken. Sammen med undervisningsministeren var hun inviteret til visionsdag på Københavns Dag- og Aftenseminarium.

Hun beklagede, at De Radikale ikke er med til at udforme skolepolitik, men hun mener, at de beslutninger, der træffes, ikke bunder i viden om folkeskolen, men i en forestilling om den.

Artiklen fortsætter under banneret

De studerende spurgte til De Radikales holdning til ændringer i seminarieuddannelsen.

»Det er vigtigt, at der ikke kommer første- og andenklasseslinjefag, så sørg for at holde Bertel Haarder fast på, at der ikke bliver færre timer til hvert linjefag. Og så tror jeg, at man skal oprette et linjefag, der hedder dansk som andetsprog«, sagde Marianne Jelved og kom desuden med et forslag til en forlængelse af læreruddannelsen i form af et toårigt netværk for nyuddannede lærere.

folkeskolen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ