Anmeldelse

Den rytmiske musiks stilarter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen indeholder to forord: forfatterens eget og et af kapelmester og musiker Peder Kragerup. Begge påberåber vigtigheden af denne udgivelse: Her er bogen, hvor man på en og samme gang kan tilegne sig alle musikkens forskellige rytmer og stilarter, få en indføring i de forskellige instrumenters rolle i de forskellige stilarter og få den tilhørende dansemåde beskrevet. Man kan lære lidt om improvisation ud fra et væld af noterede skalaer. Man kan sågar lære at binde slips og stryge en skjorte (via tekst og tilhørende illustrationer). Kort og godt: Bogen til såvel erfarne musikere som helt nye og urutinerede!

Jeg kan ikke vurdere, om bogen vil kunne dække et behov for ovennævnte målgruppe, men konstatere, at ud over at være en sjov, underfundig blanding af moraliserende fif om, hvordan en musiker bør opføre sig på jobbet, indeholder bogen mange interessante vinkler på dét at tjene til livets ophold ved at spille musik.

Bogen er gennemsyret af en stor respekt for musikken, for fænomenet udøvende musiker og for det publikum, musikeren skal betjene.

For musiklærere i bredere forstand kan bogens rytmeskemaer være særdeles nyttige, ligesom hver stilart ganske kort præsenteres med årstal, vigtige udøvere, vigtige sange i stilen og så videre.

Set i det perspektiv vil bogen kunne gøre nytte i musiklokalet.

Powered by Labrador CMS