Anmeldelse

Klokken

- en kormusical efter H.C. Andersens eventyr

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er spændende og anderledes tænkning til et dygtigt børnekor.

I dette materiale er koret den gennemgående fortæller, suppleret af en solofortæller og dertil skuespillere/aktører, som således viser handlingen, mens der synges. Musicalen er bygget op over H.C. Andersens eventyr "Klokken".

Der er blevet komponeret 11 temaer dertil, der i alt bliver til 32 "sange". En stor mundfuld for et kor at lære, men det smarte er, at de 32 sange alle er bygget op over et af de 11 kendte temaer. I øvrigt indgår den skønne sang "Moders navn er en himmelsk lyd".

Der skal dog stadig læres en masse tekst og diverse variationer over temaerne.

At koret er den bærende fortæller, vil kræve tydelig tekstudtale.

Jeg vurderer, at dette ikke er en opgave for et begynderkor trods enstemmigheden (et tema er dog tostemmigt) - historien lægger op til 6. og 7. klasse, vil jeg tro.

Kor- og klaverarrangementet er tydeligt læsbart. Et lille minus kan for nogle være, at der syv gange skal bladres midt i sangen, hvis man vælger at spille efter nodeheftet.

Temaerne er velskrevne og gennemtænkte, i forhold til hvad de skal symbolisere. Både musik og koncept kan bære.

Powered by Labrador CMS