Anmeldelse Klasseledelse
0   254

Fremmed i eget land? / Mødet med Danmark

To dokumentarfilm og et teksthæfte

Fakta<p>Forfatter: -</p><br /><p>Forlag: Feldballe - film og tv</p>

Hjem til Danmark efter en årrække i udlandet? Mange har prøvet det - de færreste undgår en eller anden grad af kulturchok, og ofte er det meget lettere at rejse ud end hjem. På årsbasis drejer det sig om cirka 20.000 danskere. På denne dvd tages udgangspunkt i to konkrete familier, der for år tilbage har været i henholdsvis Japan og Kenya for en treårig periode.

Artiklen fortsætter under banneret

Den ene film henvender sig til voksne, mens den anden beskriver de unges forhold både i det fremmede og efter hjemkomsten. I materialet kaldes de hjemvendte danskere for de usynlige indvandrere - eller børnene har udviklet sig til Third Culture Kids. På dvd'en er også indlagt et 14-siders teksthæfte med baggrundsoplysninger og oplæg til diskussioner. Teksten er dog ikke umiddelbart nem at finde frem til på skiven, og den kunne med fordel være indlagt i papirformat som indstik i selve kassetten.

Begge film er primært tænkt til andre målgrupper end grundskolens elever, men de kan inddrages som oplæg og til debat om et anderledes kulturmøde på de ældste klassetrin, hvis der ankommer en ny elev med nogle år på bagen i det fremmede.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.355 andre er allerede tilmeldt