Anmeldelse Fysik/kemi
0   231

Stjerner

Fakta<p>Forfatter: Ole Bygbjerg</p><br /><p>ISBN: 02-02638-4</p><br /><p>123,75 kroner, 36 sider</p><br /><p>Serie: De små fagbøger</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Citat fra bogen:

Et sort hul indeholder et super-tungt stof, som suger alt til sig. Også lyset. Derfor er der helt mørkt nede i hullet.

Det er vist en ny forklaring på et svært gennemskueligt astronomisk fænomen, og for elever på 7-11 år, som bogen angives at være skrevet for, vil det være uforståeligt. I det hele taget findes der i den opremsning af facts, som teksten består af, mange begreber og faglige termer, som ikke kan forudsættes at være kendt, og hvis betydning ofte ikke afklares.

På indholdssiden forsøger bogen at gabe over meget. I løbet af 35 sider, hvoraf en del er prydet af større og mindre illustrationer, kommer vi det meste af astronomien igennem. De gamle egyptiske og græske stjernekiggere samt Kopernikus, Galilei og Tycho får lov at tegne den historiske udvikling. Vi bevæger os rask fra det direkte observerbare og derfor til en vis grad konkrete som planeter, stjerner og årets gang til de særdeles abstrakte fænomener som big bang og sorte huller. Horoskoper og ufoer bliver der også plads til.

Teksten er opsat i to spalter, som er delt op i afsnit på nogle få linjer, så det nærmest kommer til at se ud som vers. Det virker som en god idé og letter læsningen af en tekst, som ellers på grund af mange nye fagudtryk vil være svær at få mening i for en hel del af eleverne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.473 andre er allerede tilmeldt