Bøger

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At hugge fra en enkelt forfatter er plagiat - at hugge fra flere er research.

(Povl Sabroe)

Bryd dig aldrig om de bjæffende hunde. De må dog blive på gaden, når du svinger dig op på taget.

(H.C. Andersen om anmeldere)

Gode venner, gode bøger og en slumrende samvittighed - det er opskriften på det ideale liv.

(Mark Twain)

At se fjernsyn kræver kun, at der er kaffe på kanden. At læse romaner og digte kræver engagement, åndelig vågenhed, tit og ofte udholdenhed.

(Bent Haller)

Jo mere vort bekendtskab med gode bøger udvides, desto ringere bliver den kreds af mennesker, i hvis omgang man finder behag.

(Ludwig Feuerbach)

En bog tager sin tid som et barn. Alle på få uger hurtigt skrevne bøger vækker hos mig en vis fordom mod forfatteren. En honnet kvinde bringer heller ikke sit barn til verden før den niende måned.

(Heinrich Heine)

Jeg tror, at vi burde læse den slags bøger, der sårer og gennemborer os. En bog må være øksen til den frosne sø inden i os.

(Franz Kafka)

Den store ulempe ved nye bøger er, at de forhindrer os i at læse de gamle.

(Joseph Joubert)

Bogen har det samme problem som Socialdemokratiet. Dens tilhængere er ved at uddø.

(Hans Hertel)

Bøger - åndens blodkar.

(Thomas Mann)

Jeg elsker bøger. De er en erstatning for mennesker, en vej til mennesker, en skole, hvor man kan lære mennesker at kende. De gode bøger er så sjældne som de gode mennesker. Og gennem bøger kan man lære mennesker at kende uden at være tvunget til at omgås dem.

(Hans-Hermann Kersten)