Debat

En gang DSB-røg

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kan det virkelig passe?

Ja, det kan virkelig passe, for i uge 37 tog 4. klasse og to lærere fra Ravnkilde Skole i Himmerland glade og forventningsfulde af sted på lejrskoletur til Esbjerg. Alt klappede, og vi havde nogle dejlige dage, men idyllen krakelerede, da vi skulle hjemad. I toget fra Esbjerg mod Århus var vi blevet tildelt pladser reserveret i rygerkupé. Vi var mildest talt meget forundrede over, at DSB kunne finde på at placere en flok skoleelever i en rygerafdeling. Med al den fokus, der er på rygning og passiv rygning, og at børn skal kunne færdes i et røgfrit miljø, mener jeg, at DSB handlede meget uanstændigt.

Flere af vore medpassagerer spurgte: »Hvad laver I her?« Ja, det havde vi jo ikke rigtig noget svar på. Der var dog så stor sympati for vores situation, at rygning på turen Esbjerg-Århus blev holdt på et absolut minimum. Jeg vil fremover, når jeg skal benytte et ellers udmærket tilbud, kontrollere, at eleverne ikke skal udsættes for en gang røg. Dette opfordrer jeg også kolleger over det ganske land til at gøre, så DSB holder op med det uvæsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler