Anmeldelse Psykisk arbejdsmiljø
0   318

ArbejdsPladsUdvikling

Fakta<p>Forfatter: Nanna Eriksen</p><br /><p>ISBN: 87-7887-245-6</p><br /><p>169 kroner, 69 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Frydenlund</p>

Arbejdspladsudvikling uden brug af kostbar, ekstern konsulentbistand? Det forsøger denne bog at give en metode til, så den enkelte virksomhed på egen hånd kan arbejde med personale- og organisationsudvikling.

Artiklen fortsætter under banneret

Den beskrevne metode har hentet mange af sine erfaringer i et stort skolevæsen, hvor forfatteren har arbejdet som arbejdsmiljøkoordinator, og den er således afprøvet og evalueret på flere skoler. I forhold til den traditionelle arbejdspladsvurdering fokuserer denne alternative metode, APU, meget mere på styrkeområder, muligheder og arbejdspladsens allerede eksisterende, værdifulde resurser. Frem for en problemanalyserende tilgang bygges i langt højere grad på en anerkendende tilgang til organisationen og dens medarbejdere. Hvad er behageligt? Hvilke ting fungerer? Højdepunkter og gode oplevelser? Hvordan videreudvikles resurserne? At koncentrere sig om muligheder og resurser givet meget mere energi og engagement end at kredse om problemerne. Det hele udspringer fra tankesættet og udviklingsmetoden Appreciative Inquiry, AI, hvor anerkendelse for et menneske er lige så livsnødvendigt som solens lys for de grønne planter.Efter nogle indledende afsnit om AI og det psykiske arbejdsmiljø præsenteres en grundig og skematisk gennemgang af APU-processen med dens mål og forslag til konkrete arbejdspapirer. Som en klar vejledning kan den trin for trin udgøre et effektivt værktøj for ledelse, sikkerhedsrepræsentanter og andre grupper i bestræbelserne på at udvikle skolens energiproduktion og arbejdsmiljø.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ