Debat

Computerspil behøver ikke at være voldelige

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolens tv-magasin, »Skolebænken«, og i bladet har der foregået en diskussion mellem to forskere, Carsten Jessen og Hans Henrik Knoop, om voldelige computerspils mulige skadevirkning. Den er vigtig. For i dele af underholdningsindustrien er det antagelsen, at vold, groft sprog og seksuelle billeder er vejen til succes. Appellér til folks grundlæggende instinkter, lyder antagelsen, og pengene vil strømme ind. Teorien praktiseres igen og igen og skaber multimillionærer. Derfor er det opmuntrende, når voldens og slibrighedens handelsfolk træder forkert, som udgiveren af et af verdens bedst sælgende computerspil, »Grand Theft Auto«, gjorde. I spillet er målet at stjæle biler, smadre dem, dræbe mennesker og misbruge kvinder. Jo mere modbydelig man er, des bedre klarer man sig. Spillet er solgt til millioner af mennesker - en stor del af dem børn. Det var tilsyneladende ikke nok for spillets skabere, som valgte at inddrage sexscener, men da nyheden slap ud, satte den amerikanske kommission for underholdningssoftware med det samme en »kun for voksne«-mærkat på, og en række butikskæder meddelte, at de fjernede spillet fra hylderne.

Jeg vil ønske, at det kan hjælpe detailhandlere og forældre til at tænke sig om to gange, når de overvejer at sælge og købe spil. Man behøver ikke at promovere vold for at sælge spil. Kig blot på alle de højtudviklede sportsspil. Et af de mest succesfulde spil, der er lanceret på nettet i år, handler - tro det eller ej - om international humanitær bistand. I »Food Force«, et computerspil udgivet af FN's Fødevareprogram, tjener man point ved at uddele mad, løse logistiske udfordringer og udregne ernæringsindholdet af en sund madration. Spillet er beregnet til børn fra syv til 14 år. Anmeldelserne har rangeret fra varm til overstrømmende.

»Food Force« kan hentes gratis på www.food-force.com

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forkortet af redaktionen

Powered by Labrador CMS