Anmeldelse Biologi
0   125

Økologisk rygsæk

- om produkternes skjulte miljøbelastning

Fakta<p>Forfatter: -</p><br /><p>ISBN: 87-91237-20-3</p><br /><p>34 sider</p><br /><p>Klassesæt a 15 styk elevbøger og en cd: 250 kroner. Ekstra elevbøger: Ti kroner per styk</p><br /><p>Forlag: NOAH</p>

Vi har brug for ikke mindre end fem ekstra planeter, hvis fremtidens otte-ni milliarder indbyggere alle skal kunne opretholde nuværende dansk levestandard. De fem skal levere råstoffer og fungere som Jordens affaldsdepoter.

Artiklen fortsætter under banneret

Ingen tvivler længere på, at vi langt overskrider vort økologiske råderum. 20 procent af de mest resurseforbrugende lande anvender i øjeblikket 80 procent af klodens resurser, så den industrialiserede del af verden har ansvaret for at sikre en bedre balance. Hertil kan dette materiale om varernes skjulte miljøbelastning bruges, og elever på de ældste klassetrin vejledes trin for trin i at beregne resurseforbruget til produktion af dagligdags ting som mobiltelefon, højttaler, støvsuger, knallert, computer og boremaskine.

Elevhæftet fungerer som en håndbog, hvor begrebet økologisk rygsæk introduceres, og eleverne vejledes derefter i, hvordan ting omkring dem skilles ad for at blive undersøgt for deres bestanddele. En række tabeller og guider hjælper med til at identificere materialedelene, og endelig kan det enkelte produkts økologiske rygsæk beregnes. På den medfølgende cd er der ekstra stof til eleverne i form af guider, artikler og debatoplæg samt en omfattende lærervejledning med baggrundsinformationer.

"Økologisk rygsæk" kan anvendes i såvel faglige som tværfaglige sammenhænge og er oplagt som et fælles tema i naturfagsundervisningen. Det inspirerer til at overveje forbrug af hverdagens produkter - og lægger i høj grad op til tankerne bag FN-tiåret for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.

Pak rygsækken ordentligt!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.453 andre er allerede tilmeldt