Anmeldelse Geografi
0   290

Folkeskolens Atlas

Fakta<p>Forfatter: Karl-Erik Balsvig, Bjarne Furhauge og Svend-Ove Rasmussen</p><br /><p>ISBN: 87-23-01813-5</p><br /><p>150 kroner, 96 sider</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Det nye atlas til folkeskolen - 2005-udgaven - har forsøgt at fastholde niveau. Samtidig har man fornyet kortmaterialet med en række tematiske kort og specialkort. Disse nye kort skal eksempelvis give eleverne et bedre udgangspunkt for at arbejde med områder som levevilkår, miljø og befolkningsforhold, herunder etniske forhold.

Artiklen fortsætter under banneret

Atlassets hovedydelse er selvfølgelig stadig en række af tydelige og præcise kort. Fysiske kort, der tager udgangspunkt i lande, grænser, højdeforhold, floder, søer og byer. Der er også medtaget en række nye politiske kort, som fremhæver lande, landegrænser, hovedstæder og bysamfund.

Atlasset fremstår som et godt og solidt materiale, der har tænkt på både faget geografi og faget natur/teknik. Atlassets nye kortmateriale giver også muligheder for at kunne indfri de krav til geografiundervisningen, der stilles gennem trinmål, slutmål og formål, som er fastholdt i Fælles Mål for faget geografi.

Atlasset har kortmateriale, der har fokus på Danmark, Norden, Europa, Asien, Afrika, Amerika, Oceanien og Verden. Alle kort er tydelige, præcise og giver et godt overblik. Husk at hvis man skal gå detaljeret ned i arbejdet med kort, skal man finde specialkort andre steder, eksempelvis hvis man har brug for flere stednavne. Dog er det helt klart, at til størstedelen af det geografiske arbejde i skolen vil man kunne bruge denne udgave. Dette atlas er bestemt brugbart på de fleste klassetrin i skolen - ikke kun til geografi, men også i andre fag og i tværfaglige sammenhænge.

Kan især anbefales til undervisningen i geografi i 7.-9. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt