Anmeldelse

Folkeskolens Atlas

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nye atlas til folkeskolen - 2005-udgaven - har forsøgt at fastholde niveau. Samtidig har man fornyet kortmaterialet med en række tematiske kort og specialkort. Disse nye kort skal eksempelvis give eleverne et bedre udgangspunkt for at arbejde med områder som levevilkår, miljø og befolkningsforhold, herunder etniske forhold.

Atlassets hovedydelse er selvfølgelig stadig en række af tydelige og præcise kort. Fysiske kort, der tager udgangspunkt i lande, grænser, højdeforhold, floder, søer og byer. Der er også medtaget en række nye politiske kort, som fremhæver lande, landegrænser, hovedstæder og bysamfund.

Atlasset fremstår som et godt og solidt materiale, der har tænkt på både faget geografi og faget natur/teknik. Atlassets nye kortmateriale giver også muligheder for at kunne indfri de krav til geografiundervisningen, der stilles gennem trinmål, slutmål og formål, som er fastholdt i Fælles Mål for faget geografi.

Atlasset har kortmateriale, der har fokus på Danmark, Norden, Europa, Asien, Afrika, Amerika, Oceanien og Verden. Alle kort er tydelige, præcise og giver et godt overblik. Husk at hvis man skal gå detaljeret ned i arbejdet med kort, skal man finde specialkort andre steder, eksempelvis hvis man har brug for flere stednavne. Dog er det helt klart, at til størstedelen af det geografiske arbejde i skolen vil man kunne bruge denne udgave. Dette atlas er bestemt brugbart på de fleste klassetrin i skolen - ikke kun til geografi, men også i andre fag og i tværfaglige sammenhænge.

Kan især anbefales til undervisningen i geografi i 7.-9. klasse.