Anmeldelse

Verden ifølge børn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle gange er det bare så dejligt at blive mindet om, at det er dejligt, positivt og livsbekræftende at have et lærerjob, hvor vi hver dag er omgivet af børn og unge. Det føler man ikke mindst, når man læser en bog som denne, hvor forfatteren har samlet på børns udtalelser om stort og småt.

Vi skal jo huske på, at vi egentlig blev lærere, fordi børn er så dejligt barnlige, forunderlige og fantastiske. Det er balsam for sjælen at læse denne bog, der virkelig sætter fokus på, hvad der er det gode børneliv. Her huskes vi på, at vi som lærere og forældre skal turde vise, hvem vi er; at vi kan holde om, holde af og holde ud.

Som lærere skal vi være med til at skabe rammerne for det gode liv, og spørger vi børnene selv, svarer de os på deres meget enkle og indlysende måde: Det vigtigste i samværet med børn er, at vi skal tage os tiden til dem, når tidspunktet er der. Her bliver der virkelig sat ord på, hvad et godt fælles liv er. Læs bogen - og bliv klogere på dig selv som voksen, forælder eller følelsesekspert - og på vor fremtids håb: børnene.