Anmeldelse Kristendomskundskab
0   279

Den vandrende verden

En rejse gennem tiden

Fakta<p>Forfatter: Claus Oldenburg</p><br /><p>ISBN: 87-7739-774-6</p><br /><p>228 kroner, 176 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Hovedland</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er læseværdig og god at blive klog på ikke mindst i forbindelse med diskussionen om kanon, dannelse og sammenhæng. Men så er der bare det med anvendelseskriteriet. Efter endt og behagelig læsning er jeg stadig meget i tvivl om, hvad jeg kan bruge bogen til, da den vil være meget svær at bruge i folkeskolens undervisning.

Samtidig vil jeg heller ikke kalde bogen uvedkommende eller blot og bar en underholdningsbog, for det er bogen klart for intellektuel til at være. Så hvem henvender denne rigtig godt skrevne bog sig til? På den ene side er bogen med 33 kapitler i omvendt kronologisk rækkefølge fra angrebet på World Trade Center til historien om patriarken Abraham interessant almen viden, og på den anden side vises der en tendens, der siger, at vi alle udspringer af den gammeltestamentlige urhistorie - både jøder, kristne og muslimer.

Forfatteren viser, at han vil sine læsere noget, men er det, han vil os, blot og bar manipulation? Og er hans udpluk af verdenshistorien den bedst mulige? Jeg ved det ikke, døm selv - eller lad dig overvælde af en velskrevet bog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
986 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt