Debat

Tak til Korsgaard

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ikke blot er proceskonsulent Anne Mette Holstein idémæssigt forankret i Jesper Juuls begreb om relationskompetence. Hun formidler tillige dette begreb rent professionelt. Det kan derfor ikke undre, at hun i Folkeskolen nummer 36 må tage anstød af dr.pæd. Ove Korsgaards betragtninger i nummer 33 om »Den kompetente lærer«. Holstein forholder sig imidlertid ikke til Korsgaards vigtige hovedpointe: At samfundet så at sige kaster sine skolelærere for ulvene, når de sendes ud i jobbet uden nogen som helst legitimitet, hvorefter det er deres egen opgave at tilkæmpe sig den fornødne personlige autoritet.

Det holder hverken lærerne eller skolen til længere, om så alle lærere bliver sendt på kursus hos Anne Mette Holstein. Realiteten er, at lærerne står over for eleverne i rollen som håndhævere af den grundlovsfæstede undervisningspligt, og denne rolle kan de umuligt fylde ud uden et passende mål af autoritet i embeds medfør. Det er i den grad på høje tid, at dette siges højt og tydeligt, også af folk, der ikke selv er lærere i folkeskolen. Stor tak til Korsgaard.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS