Debat

Nu har jeg fået nok ...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som børnehaveklasseleder må jeg udtrykke min klare holdning imod undervisningsminister Bertel Haarders og professor ved Danmarks Pædagogiske Universitet Niels Egelunds udmeldelser om en ny skolestart.

At afskaffe børnehaveklassen og indføre skolestart for det seksårige barn er en hån mod børnelivet og en skændsel for skolesystemet.

Er I overhovedet klar over, hvad der foregår i en børnehaveklasse? At få en gruppe på 26 børn til at lære at gå i skole og være en social enhed er i sig selv en stor opgave. Vi møder børnene med de erfaringer, som hvert barn nu engang har. Vi udbygger og videreudvikler det enkelte barn på alle dets udviklingsområder. Heriblandt også deres sproglige og matematiske færdigheder.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Som pædagogisk uddannede børnehaveklasseledere har vi en unik indsigt i skolestartsbarnet. Vi er gode til at gøre overgangen fra børnehavelivet til skolelivet så konfliktløs og så god som muligt.

Efter at der er indført fælles mål for børnehaveklassen, er der kommet en vis lighed i det, der læres i børnehaveklasserne over hele landet. Bortset fra at man nogle stedet har 30 timer om ugen og andre steder kun 20 timer til at opfylde målene. Denne forskel skulle der laves om på, så alle får lige muligheder for fordybelse og videreudvikling af alle barnets mange intelligenser.

Og kan vi så få arbejdsro - tak.