Anmeldelse Musik
0   204

H.C. Andersen - En dreng i Odense

En dreng i Odense

Fakta<p>Forfatter: Birthe Højgaard, Eskild Højgaard, Anton Lyhne og Merete Lyhne</p><br /><p>ISBN: 87-7612-135-6</p><br /><p>85 kroner, 39 sider</p><br /><p>Sanghæfte: 44 sider, 260 kroner</p><br /><p>Forlag: Folkeskolens Musiklærerforening</p>

Et syngespil om H.C. Andersens barndom i Odense. Materialet består af tre dele. Et sanghæfte med spillestemmer for skoleinstrumentariet, for eksempel stavspil, guitar og klaver. Et rollehæfte, der også indeholder forslag til kulisser, kostumer, sceneopstillinger med videre. Begge hæfter har gode anvisninger af muligheder, der er tilpas løse, så man selv kan lave sin personlige udgave. Endelig en cd med såvel indspilning af vokal som klaverakkompagnementet alene. Så har man akkompagnementet og kan anvende sangene helt uden spilleforudsætninger.

Artiklen fortsætter under banneret

En musical/et syngespil skal bæres igennem af sangene, og disse tolv sange plus ouverture bærer flot. De vil fint kunne bære både det store musicalteater og det lille kammerspil. Eleverne vil kunne lide sangene, som hurtigt bliver ørehængere, og fortællingen om H.C. Andersens barndom er et godt emne som alternativ til eventyrene. Syngespillet kan sættes op med store eller små elever eller begge grupper, fordi der er masser af variationsmuligheder og mange indgange. Det skal nok lykkes at skabe et godt produkt oven på en vellykket proces.

Det er stadig H.C. Andersen-år. Glæd jer til at gå i gang med et spændende materiale, som jo også kan spilles og synges, når året er slut.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt