Anmeldelse

H.C. Andersen - En dreng i Odense

En dreng i Odense

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et syngespil om H.C. Andersens barndom i Odense. Materialet består af tre dele. Et sanghæfte med spillestemmer for skoleinstrumentariet, for eksempel stavspil, guitar og klaver. Et rollehæfte, der også indeholder forslag til kulisser, kostumer, sceneopstillinger med videre. Begge hæfter har gode anvisninger af muligheder, der er tilpas løse, så man selv kan lave sin personlige udgave. Endelig en cd med såvel indspilning af vokal som klaverakkompagnementet alene. Så har man akkompagnementet og kan anvende sangene helt uden spilleforudsætninger.

En musical/et syngespil skal bæres igennem af sangene, og disse tolv sange plus ouverture bærer flot. De vil fint kunne bære både det store musicalteater og det lille kammerspil. Eleverne vil kunne lide sangene, som hurtigt bliver ørehængere, og fortællingen om H.C. Andersens barndom er et godt emne som alternativ til eventyrene. Syngespillet kan sættes op med store eller små elever eller begge grupper, fordi der er masser af variationsmuligheder og mange indgange. Det skal nok lykkes at skabe et godt produkt oven på en vellykket proces.

Det er stadig H.C. Andersen-år. Glæd jer til at gå i gang med et spændende materiale, som jo også kan spilles og synges, når året er slut.