Anmeldelse Matematik
0   8359

Matematik i Måneby

Fakta<p>Forfatter: -</p><br /><p>1-25 elever: 2.000 kroner, 26-100 elever: 2.375 kroner, 101-400 elever: 2.875 kroner, 401 +: 3.312,50 kroner</p><br /><p>Forlag: Bitfrost Interactive</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Så er der godt nyt til de matematiklærere, der har penge tilovers på fagkontoen, og som i timerne har let adgang til én eller flere pc'er.

Denne cd-rom tager eleverne med på en fantasirejse til månen, hvor det gælder om at bruge sine matematiske færdigheder, så Månebyens huse, veje og øvrige faciliteter bygges så omfattende som muligt.

Spillet henvender sig til 3.-6. klassetrin, og det er da også stof fra disse årganges pensum, som eleverne udfordres i: De fire regnearter, geometriske figurer, areal og rumfang, brøker, forholdsregning, isometri, procentregning samt cirkel- og søjlediagrammer. I mange opgaver tilpasses sværhedsgraden løbende efter spillerens hidtidige præstationer; desuden vil det være muligt flere gange at vende tilbage til en opgave, forbedre sin "score" og således udvide det pågældende byggeri.

Alle opgaver synes at træne eller repetere allerede indlærte færdigheder. Nogle gange foregår dette i ro og mag, andre gange er der kun kort tid til at regne og reagere. Indimellem ganske sjovt og udfordrende, også for en bedaget anmelder med lidt af konkurrenceånden i behold. Ligefrem at kalde visse af spillene for "actionprægede" vil dog være at tage munden for fuld, når man ved, hvilke spil eleverne ellers har adgang til.

Mere rutineret skal man imidlertid nok blive via nogle timers hyggeligt arbejde med denne skive. Men mon ikke elever i 5.-6. klasse er vokset fra layoutet (og den gyselige speakerstemme), før de når til de sværeste opgaver?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
7.014 andre er allerede tilmeldt