Anmeldelse

Matematik i Måneby

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er der godt nyt til de matematiklærere, der har penge tilovers på fagkontoen, og som i timerne har let adgang til én eller flere pc'er.

Denne cd-rom tager eleverne med på en fantasirejse til månen, hvor det gælder om at bruge sine matematiske færdigheder, så Månebyens huse, veje og øvrige faciliteter bygges så omfattende som muligt.

Spillet henvender sig til 3.-6. klassetrin, og det er da også stof fra disse årganges pensum, som eleverne udfordres i: De fire regnearter, geometriske figurer, areal og rumfang, brøker, forholdsregning, isometri, procentregning samt cirkel- og søjlediagrammer. I mange opgaver tilpasses sværhedsgraden løbende efter spillerens hidtidige præstationer; desuden vil det være muligt flere gange at vende tilbage til en opgave, forbedre sin "score" og således udvide det pågældende byggeri.

Alle opgaver synes at træne eller repetere allerede indlærte færdigheder. Nogle gange foregår dette i ro og mag, andre gange er der kun kort tid til at regne og reagere. Indimellem ganske sjovt og udfordrende, også for en bedaget anmelder med lidt af konkurrenceånden i behold. Ligefrem at kalde visse af spillene for "actionprægede" vil dog være at tage munden for fuld, når man ved, hvilke spil eleverne ellers har adgang til.

Mere rutineret skal man imidlertid nok blive via nogle timers hyggeligt arbejde med denne skive. Men mon ikke elever i 5.-6. klasse er vokset fra layoutet (og den gyselige speakerstemme), før de når til de sværeste opgaver?