Anmeldelse Dansk
0   141

Læsedetektiven 1

Faglig læsning

Fakta<p>Forfatter: Elisabeth Arnbak</p><br /><p>ISBN: 02-03176-0</p><br /><p>Elevbog: 80 sider, 73,75 kroner </p><br /><p>Lærervejledning: 48 sider, 248,75 kroner</p><br /><p>Serie: Læsedetektiven</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Når de yngste elever har knækket koden og er kommet godt i gang med læsningen af skønlitterære tekster, kommer tiden til at udvide elevernes viden om læsning i et bredere perspektiv. Til det formål kan læreren med fordel bruge Elisabeth Arnbaks materiale: "Læsedetektiven 1" plus lærervejledning, som henvender sig til eleverne i 3.-4. klasse.

Elevbogen er et engangsmateriale, som er centreret om materialets formål at formidle faglig læsning for eleverne på en let og gennemskuelig måde. Det lykkes godt for forfatteren at ramme de forventede opgavetyper, som naturligt hører til målgruppen på mellemtrinnet. Eleverne skal blandt andet "pakke deres læserygsæk". Under den overskrift gemmer der sig solide og relevante opgaver, hvor eleverne møder begrebet faglig læsning, så de kan relatere begrebet til deres hverdag. Eleverne får rollen som læsedetektiver. De skal undersøge tekster, de møder i hverdagen - det være sig ugeblade, køreplaner og så videre. Materialet arbejder også med elevernes metabevidsthed om læsning. Eleverne skal kontinuerligt med opgaverne om faglig læsning forholde sig til, hvordan de læser - en absolut styrke ved materialet. Materialet indeholder også læsetekniske strategier til, hvordan eleverne skal få overblik over det læste.

"Læsedetektiven"s "skudsikre" lærervejledning er kendetegnende ved, at den indleder med en gennemført introduktion til faglig læsning og de didaktiske overvejelser, som læreren bør gøre sig i forhold til disciplinen. Dernæst beskriver lærervejledningen perspektivet i den serie, der kommer til at hedde "Læsedetektiven 1, 2 og 3". Endelig afsluttes vejledningen med en oversigt over de opgaver, der også fremgår af elevbogen - opgaverne "opklares" for læreren i vejledningen. Dansklæreren har afgjort et godt materiale med "Læsedetektiven 1" ved hånden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.205 andre er allerede tilmeldt