Anmeldelse Skønlitteratur
0   174

Prinsessen der altid havde ret

Fakta<p>Forfatter: Kim Fupz Aakeson og Tine Modeweg-Hansen</p><br /><p>ISBN: 87-02-03811-0</p><br /><p>79 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Læs for sjov</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

"Man er ikke bare en yndig prinsesse, tænkte den yndige prinsesse, da hun en aften lå og gassede sig i sin himmelseng. Man er også sådan en slags geni".

Artiklen fortsætter under banneret

"Læs for sjov" hedder serien, som prinsessen er en del af. Og det er en sjov historie om prinsessen, der altid får ret og derfor også tror, hun har ret. Egentlig en meget moralsk historie!

Men rammen er eventyrets, befolket af prinser og en enkelt prinsesse. Slutningen er noget utraditionel, men på den anden side - i eventyret kan alting ske. Også sprogligt læner det sig op ad de traditionelle. For med sætninger som "dit og dat og mere til" eller "det kan nok være, at de kom fra alle verdenshjørner" befinder vi os sprogligt i eventyrets verden.

Underholdende for målgruppen på syv-ni år. De ældste kan selv læse den, for sproget er letflydende med mange replikker. Læses den op, vil den voksne oplæser helt sikkert også more sig.

Dertil kommer pragtfulde, sjove illustrationer med masser at se på. De er fantasifulde og rigtig gode til teksten.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.518 andre er allerede tilmeldt