Anmeldelse Geografi
0   167

Globus A

Grundbog til geografi i 7.-9. klasse

Fakta<p>Forfatter: Troels Gollander, Anne Mette Christensen og Lene Poulsen Jensen</p><br /><p>ISBN: 02-01716-4</p><br /><p>144 kroner</p><br /><p>Flere oplysninger kan hentes på www.globus.gyldendal.dk</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Man har samlet tre bøger fra "Globus"-systemet, "Du store verden", "Vulkaner og jordskælv" og "Verden er skæv". Hvis man ikke tidligere har indkøbt de tre bøger hver for sig, er her nu en god mulighed for en samlet geografibog, der tager fat i væsentlige geografiske områder, der vil give eleverne i de ældste klasser indsigt i afgørende naturgeografiske elementer.

Artiklen fortsætter under banneret

"Du store verden" har følgende områder beskrevet: Postkort fra en jordomrejse, verden kortlægges, sådan laves kort, lande og mennesker, bliver verden mindre og fokus på Danmark, Somalia og Tyrkiet i tal og fakta. Afsnittet med postkortet fungerer godt og giver fin anledning til at fortsætte det faglige arbejde.

"Vulkaner og jordskælv" indeholder følgende elementer: 30.000 dræbt på få minutter, hvorfor vulkanudbrud og jordskælv, tæt på vulkaner og jordskælv, vulkaner og mennesker og jordens fremtid. Efter en række aktuelle naturkatastrofer vil denne del af grundbogen være yderst relevant og give eleverne en god forståelse af disse. Bogen er især tydelig i skitser og illustrationer, som klart viser, hvilke naturkræfter der er på spil, og hvad der eksempelvis sker under et jordskælv.

"Verden er skæv" er sidste del af grundbogen og giver et indblik i følgende: El Salvador - kontrasternes land, en ny verden opdages, El Salvador er et uland, kaffens land, vi bliver flere og flere og kan vi hjælpe. Med udgangspunkt i El Salvador som eksempel giver bogen en god og vedkommende beskrivelse af de problemer, der er i verden. Der er fokus på ulandsproblematikken, og hvad vi kan gøre. Præcist beskrevet, således at det bestemt vil motivere eleverne.

I grundbogens forskellige kapitler er der henvisninger til geo-aktiviteter, som tager udgangspunkt i de aktivitetsark, der findes sidst i lærervejledningsmaterialet, som udgives til hver grundbog. Derved giver bogen hele tiden eleven mulighed for at fordybe sig i de geografiske områder.

Lærervejledningen giver materialet perspektiv og sætter læreren grundigt ind i området. Eksempelvis i forhold til Fælles Mål, formål og baggrund for selve materialet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.470 andre er allerede tilmeldt