Anmeldelse

Min far er bokser

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny dansk novellefilm om den tiårige Stefan (Frederik Christian Johansen, som vi lærte at kende som Hodder i "En som Hodder"), der bor alene med sin mor og sin lillebror Tobias. Stefan er bokser ligesom sin seje, hårdtslående far, der rejser rundt i hele verden, men aldrig besøger sine drenge.

Da Stefan på sin tiårsfødselsdag ikke får nogen hilsen fra faren, beslutter han sig for at opsøge ham. Sammen med Tobias opsøger han et hotel, hvor far vistnok for tiden venter på den næste store kamp. Her får Stefan til sin store skuffelse oplyst, at far slet ikke er professionel bokser, men ansat som kok på hotellet. Drengene får hans privatadresse og beslutter sig for at besøge ham. I skikkelse af Thomas Bo Larsen (som spiller en lidt mere moden udgave af den samme rolle, han havde i Thomas Vinterbergs "De største helte") forsøger den forfjamskede far at give Stefan nogle penge i fødselsdagsgave. Stefan nægter at tage imod dem og bokser løs på ham, og da Tobias efter nogen tid blander sig med et velrettet spark, ruller de alle tre omkring i støvet. Isen er brudt, og drengene tilbringer dagen med deres far. Det lyder og er for så vidt meget pædagogisk korrekt, men det er faktisk en fremragende lille film, godt spillet og enkelt skruet sammen. I en tid hvor der er langt mellem gode danske børnefilm med noget på hjerte, er det befriende at se, at det stadig kan lade sig gøre. "Min far er bokser" bør få et langt liv i skolen, hvor den kan ses af alle, men går rent ind fra 2.-4. klasse.