Anmeldelse

Sjove sjaler for små og store

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En flot bog med opskrifter og ideer til mange forskelligartede sjaler og tørklæder. De en enten store, små, lette, kraftige, enkle, pyntede eller lidt af hvert i skøn kreativ forening. Lysten til at komme i gang vækkes af flotte interiørfotos, hvor såvel børn som voksne er modeller.

Nogle af sjalerne og tørklæderne er strikkede, mens andre er udført i hækling. I enkelte ses teknikkerne kombineret som i det helt uimodståelige kaldet Havfruen fra Ballangen. Det er et norsk vinterlandskab, der har været inspiration til sjalet, og til udførelsen er brugt flere forskellige garnkvaliteter i et farvespil fra sart rosa til blå. Det er ikke for begyndere, men for dem er der andre muligheder.

Begynderstrik af tørklæder findes som forholdsvis smalle, hvor blot farveskift danner et mønster. Eller der er eksempler på supersmalle tørklæder, der med eller uden pynt giver et pift til påklædningen.

Bagest i bogen findes et afsnit om hæklede blomster og blade, som kan applikeres på til pynt. Det er set før, men her er de udført i friere og mere spændende former, end det normalt ses. De vil fint kunne laves i folkeskolen.

Opskrifterne er alle grundigt beskrevet, men med mange forkortelser, så de er ikke helt læsevenlige. Der er angivet færdige mål på tørklæderne/sjalerne, ligesom pindestørrelse, garn og strikkefasthed tydeligt fremgår i en ramme for sig selv.

Garnerne, der er brugt, er udførligt beskrevet bagest i bogen, hvilket et helt nødvendigt, da der i opskrifterne kun relateres til garnets navn. Man kan så få sendt garnet fra de nævnte leverandører, eller man kan eksperimentere sig frem til en garnkvalitet, der kan bruges.