Anmeldelse

Alle verdens lande

En verdensgeografi

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke alle geografibøger, der kan favne bredt, men denne klassiske, geografiske opslagsbog kan rigtig meget.

Den kan først og fremmest bruges som et leksikon, således at man hurtigt og nemt kan finde fakta om verdens mange forskellige lande.

En bog, der bestemt er god at have i klasseværelset, på biblioteket og på hylden hjemme på kontoret.

Bogen beskæftiger sig med verdens 192 lande samt Grønland og Færøerne. Den er opbygget således, at alle lande beskrives kort, men grundigt med fokus på historie, samfundsforhold og geografiske aspekter. Endvidere beskrivelser af forskellige karakteristika, der kendetegner de enkelte lande. Til hvert landeopslag er der et kortudsnit, landets flag og et positionskort, der placerer det enkelte land geografisk. Der er også placeret en boks med basale facts som statsform, areal, indbyggertal, hovedstad, møntenhed, sprog, befolkning, religion, bruttonationalprodukt, middellevetid og indeks for levevilkår.

En hel verdens geografi i en og samme bog. Det er en rigtig god og anvendelig opslagsbog, som giver generelle geografiske data. En bog, som jo selvfølgelig aldrig kan stå alene i det faglige arbejde.

I beskrivelserne af de forskellige lande har man lagt vægt på den seneste udvikling i de forskellige lande, hvilket vil give eleverne gode muligheder for at forstå en sammenhæng med den virkelighed, de kender. Der bliver også knyttet en hjemmeside til bogen, således at indholdet ikke hurtigt forældes. Hjemmesiden kan findes via www.gyldendal.dk/uddannelse

Bogen indeholder også mange billeder og illustrationer af meget høj kvalitet. Alt i alt en fin overensstemmelse mellem tekst, billede, illustration og kortmateriale. En opslagsbog til geografi, der giver et overblik, men også indblik, således at der gives gode muligheder for at arbejde videre med området.

Kan anbefales til alle, der er interesseret i geografi, og kan bestemt bruges til undervisningen i de ældste klasser.