Anmeldelse Dansk
0   185

Daglig dosis 6 - Skriftlig fremstilling og sproglære / Daglig dosis 6 - Retstavningsøvelser

Fakta<p>Forfatter: Niels Pryn</p><br /><p>Illustrator: Eva Wulff</p><br /><p>60 kroner, 64 sider per bog</p><br /><p>Serie: Daglig dosis</p><br /><p>Forlag: Forlaget Ole Camåe</p>

Et relevant danskmateriale bestående af to éngangsbøger, der kan anvendes uafhængigt af hinanden. En samlet anvendelse vil sammenkæde øvelserne.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet er en fortsættelse af "Daglig dosis 5", der dog ikke anses som en forudsætning for nærværende, men samlet opfyldes delmålene i skriftlig dansk for 5.-6. klasse i henhold til Fælles Mål.

Bog 1 handler om skriftlig fremstilling og fokuserer på skriveprocessen med den traditionelle streg under processen. Selve skrivningen lægger op til megen dialog og gensidig inspiration eleverne imellem og mellem eleverne og læreren.

Omkring responsen foreslås fælles udarbejdelse af responsskemaer, der matcher de enkelte opgavetyper. Eksempler på et sådant skema gives dog ikke, hvilket kan være forståeligt, i og med at to klasser næppe ønsker den samme grad af respons.

Den skriveplads, eleverne får stillet til rådighed, er som i mange engangsmaterialer ikke tilstrækkelig. Det opfordrer til kortere svar, end man rent fagligt ønsker, men stiller jo så større krav til orden og overskuelighed mellem bog og kladdehæfte.

Sproglæredelen finder jeg tilpas afgrænset til klassetrinnet, men relevansen i at indføre en rimelig konsekvent anvendelse af de latinske betegnelser kan diskuteres.

Kommateringen er "den nye" efter Sprognævnets anbefaling, og kan den læres, vil det helt givet få positive konsekvenser for elevernes frie, skriftlige udtryksformer.

Bog 2 med retstavningsøvelser er den kendte form med gode differentieringsmuligheder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.177 andre er allerede tilmeldt