Anmeldelse Historie
0   167

Skoleavisen.com

- Vikinger

Fakta<p>24 sider</p><br /><p>40 kroner per eksemplar.</p><br /><p>450 kroner for et klassesæt</p><br /><p>Forlag: Turbine Forlaget og MetroXpress</p>

Avisen i undervisningen er set før - både i stil med de traditionelle morgenaviser og de pædagogisk tilpassede temaaviser. Denne version hører helt klart til de bedre af slagsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Avisen er sprængfyldt med ældgamle nyheder serveret på en appetitvækkende facon. Den er derfor meget velegnet til motiverende pluklæsning for eleverne, inden man går i gang med selve temaet om vikingetiden, hvor kronologi, sammenhænge og perspektivering indgår.

En særlig læseværdig artikel er "En arabers skrækkelige møde med vikingerne". Artiklen fortæller om den fornemme araber Ibn Fadlan, der efter at have mødt en flok svenske vikinger i Rusland konstaterer, at vikingerne er de mest beskidte af Allahs skabninger. Artiklen om dette kulturmøde bør kunne give næring til en fornyet debat i klasserne om fjendebilleder, tolerance og intolerance.

Redaktionen tæller aldeles kompetente personer. Der er tale om fire historikere fra Moesgård Museum i Århus og to journalister. Teksterne og læsbarheden er tilpasset eleverne på mellemtrinnet og har den tilpassede dramatik, der skal til for at vække elevernes interesse.

Avisen er rigt illustreret med fotos og tegninger. Teksterne og illustrationerne går op i en højere enhed, således at vikingetiden ikke fremstår som gammel, støvet historie, men som virkeligheden - om end en gammel virkelighed.

På de fleste sider er der små faktabokse med "opgaver", "vidste du" og "leksikon" samt internetadresser med forslag til videre arbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt