Anmeldelse Musik
0   165

Musikteori 1

Fakta<p>Forfatter: Thomas Larsen</p><br /><p>ISBN: 87-7612-104-6</p><br /><p>210 kroner, 92 sider</p><br /><p>Forlag: Folkeskolens Musiklærerforening</p>

Denne udgivelse er tænkt meget ambitiøs, idet den i undertitlen beskrives som en altomfattende grundkilde til musikalsk forståelse. Derfor må det være fair at vurdere den i forhold hertil. Lover forlag og forfatter mere, end de kan holde?

Artiklen fortsætter under banneret

Med en forventning om at der vil komme en toer til uddybning af mange af begreberne, til at gøre forståelsen mere operativ og anvendelig, vil undertegnede svare: Forfatteren leverer varen. Bogen er let læselig og let forståelig, også i præsentationen af ellers svært tilgængelige emner. Her er tale om en altomfattende grundkilde i analytisk forstand!

Bemærkelsesværdig kort og præcist lykkes det Thomas Larsen at forklare og definere opbygningen af klaviaturet, nodesystemet, dur/mol-tonalitet, kirketonearter og harmonisering i generel forstand, ligesom form og udtryk i musikken, ledetoner og intervaller og begrebet rytmik forklares.

Forfatteren foreslår bogen anvendt dels som opslagsværk for undervisere, musikere og andre eksperter, dels som lærebog, læst fra ende til anden. I begge sammenhænge vil jeg vurdere den som særdeles anvendelig: Læst kronologisk præsenteres begreberne i fornuftig progression, og med det meget præcise register er det altid muligt at vende tilbage og repetere.

Bruges bogen som opslagsværk, er det nemt at slå op for at tjekke, hvad forskellen er på et lift og en synkope, på legato og fraseringsbuer, på largo og adagio, eller hvad man nu lige måtte have brug for at repetere. Den vil således være god at have ved hånden i forberedelsen af musiktimen.

Meget anvendelig udgivelse for musiklærere, lærerstuderende og måske for de ældste elever i skolen; valghold, musiklinjeelever i 10. klasse med flere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
728 andre er allerede tilmeldt