Anmeldelse

Killing Mr. Griffin

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mangler du en god titel på en frilæsningsbog til 7. eller 8. klassetrin? Så kunne dette materiale være en god mulighed for at stimulere dine elevers læselyst. Som du måske ved, er bøgerne i denne serie bearbejdede versioner af originaltitler. I hver eneste bog er der gode gloselister og opgaver til hvert kapitel, hvilket gør det lettere for læreren at differentiere undervisningen.

I dette tilfælde er der tale om et materiale skrevet af den samme amerikanske forfatter, som skrev bogen bag filmen "I know what you did last summer". Dette borger jo for et vist element af gys og gru, som til fulde tilfredsstilles ved læsningen.

Bogen handler om, hvor let det er at blive offer for gruppepres, hvis man gerne vil være med, hvor det sner. Vi følger en gruppe unge amerikanere på high school, der lader sig lokke af en af deres medstuderende til at gøre noget fuldkommen utilgiveligt, som får uoverskuelige konsekvenser for dem alle sammen.

De bestemmer sig nemlig for at kidnappe en forhadt lærer for at jage ham en skræk i livet. Naive som de er, tror de, at han efter at være blevet skræmt blot vil gå tilbage til sin undervisning næste dag uden at fortælle om sine oplevelser til nogen som helst.

Den toneangivende i kredsen har dog helt andre planer. Han overtaler de andre til at efterlade læreren på et meget øde sted natten over for at skræmme ham endnu mere, men det bliver døden for hr. Griffin, der lider af hjerteproblemer.

Nu er gode råd jo dyre, og gruppen roder sig om muligt ind i endnu værre situationer, da de totalt underkaster sig den styrende i kredsen. Bogen er meget spændende fortalt og er et godt eksempel på, hvor forfærdeligt det kan gå, hvis man lader sig styre af gruppepres. Moralen er, at man skal lære at sige fra og tage ansvar.