Anmeldelse

Konflikten mellem araberne og israelerne

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen ser på den bitre krig, der har raset mellem staten Israel og dens arabiske naboer siden delingen af Palæstina og oprettelsen af den nye, israelske nation i 1947.

På trods af de kun cirka 60 sider lykkes det her forfatteren at komme ret grundigt omkring væsentlige aspekter ved denne konflikt, blandt andet i kapitler med overskrifter som Israel bliver grundlagt, Suez-krisen og seksdages-krigen, de besatte områder og PLO's opståen, krigen i Libanon og intifadaen og ikke mindst fredsprocessen.

Med sit inspirerende layout og de mange relevante illustrationer, specielt i form af rigtig gode kort, er bogen meget læsevenlig, selv om den handler om en meget svært tilgængelig problemstilling.

Arbejdet med bogen vil give læseren en god information om regionens problemer og historie. Den kan anvendes fra 8. klasse og har, som andre bøger fra samme serie, sider med profiler af de militære og politiske ledere samt en oversigt over vigtige datoer.

Bogen vil naturligt høre hjemme på ethvert skolebibliotek.