Anmeldelse

Sandhed og konsekvens

- om unge og voldtægt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi følger på en cd en 17-årig dreng til en fest, hvor han møder en 15-årig pige. De danser og krammer og går tur i en park. Hun kommer grædende tilbage og fortæller veninden, at han gjorde noget, hun ikke ville have.

Veninden går til klasselæreren, som taler med pigen og får hende overbevist om, at det er voldtægt. Læreren indkalder forældrene, som går med pigen til politiet. Drengen anholdes.

Vi følger undersøgelser af begge og får glimt af retssagen. Drengen dømmes til et års fængsel.

Det er et chok og skal være et chok for den klasse, som ser filmen første gang. Hvis det er virkelig domspraksis, når en sag når så langt, er det bestemt en film, man skal vise for alle 14-16-årige, så de bliver advaret om, hvad helt almindelige festfulde unge kan rode sig ud i af misforståelser og klamme overgreb.

Cd'en indeholder meget andet: fakta om kontaktvoldtægt, politirapportering og lægeerklæringer. Men det er historien, klassen vil diskutere længe.

Se mere på www.sandhedogkonsekvens.dk

Powered by Labrador CMS