Anmeldelse Skønlitteratur
0   249

Nattergalen

Fakta<p>Forfatter: H.C. Andersen</p><br /><p>ISBN: 87-11-22341-3</p><br /><p>Illustrator: Esben Hanefelt Kristensen</p><br /><p>149 kroner, 31 sider</p><br /><p>Forlag: Sesam</p>

Denne billedbog udgives samtidig på dansk, engelsk og kinesisk. Det er en af de oplagte og perspektivrige muligheder ved H.C. Andersen-året: At få hans litteratur sendt ud i verden i anstændige oversættelser.

Artiklen fortsætter under banneret

Så kan selv Tina Turner få lejlighed til at snuse til, hvad han var for en original.

I den foreliggende udgave har Esben Hanefelt Kristensen leveret et efterskrift, hvori han med en lille personlig historie når tæt ind på den kraft, Andersens fortællinger hele tiden afsøger, og han sender en kærlig hilsen til fødselaren "fra en beslægtet sjæl".

Esben Hanefelt Kristensens billedverden er detaljefyldt, stramt komponeret, farvestrålende og sidst, men ikke mindst, udsprunget af en æstetisk perfektionisme.

Illustrationerne er simpelthen smukke. Og hvis de hang i plakatstørrelse på skolens gange eller på lærerværelset, ville der være gode argumenter for at komme for sent til en time.

Men vi må også lytte til slangen i Paradis: Da jeg viste bogen og fortalte historien for et barn fra indskolingen, lød kommentaren: Billederne er flotte; de ligner den kunstige nattergal.

Og det er vel en diskussion værd, når denne smukke bog finder sin plads i danskundervisningen på et hvilket som helst klassetrin eller i engelskundervisningen på 9.-10. klassetrin.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt