Anmeldelse

Filt - enkle teknikker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er bogen, der bør indlemmes i ethvert håndarbejdsbibliotek. Den vrimler med spændende ideer fra ganske enkle kugler til avancerede papegøjer og hatte i sjove former. Den vil således være anvendelig på alle folkeskolens klassetrin.

Til de viste ideer anvendes tre forskellige teknikker, henholdsvis massivteknik, pladeteknik og filtning over hård eller blød skabelon. Alle teknikkerne er vist på meget instruktive farvefotos, så det er let at følge processen.

Inden for massivteknikken, som selv skolebegyndere kan være med på, er gennemgået filtning af klovn, orm, mariehøne, mus, trolde, nisser, frugter, åkander og smykker. Detaljer, som for eksempel mariehønens prikker, er fæstet med en filtenål, så de kan også klares af begyndere.

Pladeteknikken er anvendt til filtning af sjove grydelapper, tørklæder og blomster, der viderebearbejdes, så de bliver rumlige.

Med skabelonteknikken er vist de velkendte emner som tevarmere, sokker, vanter, hatte og tasker, men her har de fået nye, kreative drejninger, for eksempel tasker, hvor hanken er filtet fast, og sko, der har opsplittet overkant og forskelligt farvet yder- og inderside.

Under skabelonteknikken hører også flotte dyr, fra enkle fisk over ænder og havefugle af lidt sværere teknik til de utroligt flotte, men betydeligt sværere papegøjer.

Skulle jeg komme med en enkelt indvending, måtte det være, at en fagligt kompetent redaktør kunne have opsnappet fejlagtigheder, som at ulden ikke filter ved påvirkning med for varmt vand. I Kirgisistan hælder man faktisk kogende vand over ulden inden filtningen.