Debat

De pokkers fotos

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor blev jeg glad, da jeg læste, at folkeskolerne overvejer at droppe de obligatoriske skolefotos.

Jeg har oplevet de pokkers fotos fra vrangsiden som forælder til to børn.

Jeg har fra starten følt, at vi blev tvangsindlagt til at betale penge for fotos med begrænset værdi. Rent kvalitetsmæssigt er billederne nemlig ikke særlig gode. Og hvem siger nej til sit barn, når alle i klassen skal fotograferes! Derudover er fotovirksomhedernes efterfølgende indkradsning af penge, efter min mening, smagløs. Vi har lagt os ud med dem før, da vi nægtede at betale for en fuld pakke, vi ikke ønskede.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Skolefotos er efter min mening dårlige billeder og en velsmurt pengemaskine for de fotofirmaer, der er kommet ind i varmen.

Så hurra for et godt træk fra folkeskolen. Væk med tvangsfotos, vi ikke ønsker.

Et godt tip: Jeg vil gerne betale for et kreativt klassebillede af en professionel fotograf. Ikke hvert år. Men når der er en særlig begivenhed. Men så skal det laves ordentligt og ikke dræbende kedelig opstillet og forudsigeligt. Og drop de individuelle fotos. Hvem har plads til ni portrætter af barnet på stuevæggen i samme indstilling og kedelige lys. Den moderne familie klarer den fotoopgave meget bedre selv.