Debat
0   165

Sådan styrkes naturfagligheden

At en naturfaglig afgangsprøve kan sikre et tæt samspil mellem skolens naturfag med vekselvirkning mellem fordybelse i faget og tværnaturfaglige anvendelses- og perspektiveringsperioder, kan kun styrke det faglige udbytte hos eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

Fagligheden skal styrkes. Ja, men ikke ved fortsat at isolere undervisningen i det enkelte fag. Eleverne skal jo ikke kun kunne reproducere bogens indhold og lærerens viden.

Det er ikke nok og slet ikke hvis vi skal på niveau med de lande, vi sædvanligvis sammenligner os med. Selvfølgelig skal eleverne tilegne sig fagenes indhold og metoder. Men de skal også blive i stand til at bruge den tilegnede viden og forståelse til at forholde sig til naturfaglige problemstillinger i undervisning og hverdagsliv. Når de bliver i stand til dette, kan man tale om, at fagligheden er blevet styrket.

Fagligheden kan derfor styrkes ved at fastholde og videreudvikle en fælles naturfaglig afgangsprøve, som vil »smitte af« på undervisningen.

Naturfagslærere kan hente inspiration til disse spændende, faglig-didaktiske udfordringer i »Pædagogisk Orientering«, som netop har udgivet et nummer om Fælles Naturfag Fælles afgangsprøve. Læs mere om indholdet på www.po.ffw.dk

Naturfagene er indholdsmæssigt tæt forbundne. Det vil være naturligt at knytte naturfagene tæt sammen i den praktiske undervisning, da eleverne netop søger sammenhæng og relevans. At vekselvirke mellem fælles naturfaglige forløb og enkeltfaglige fordybelser kan være netop dén faktor, der engagerer eleverne (også pigerne) i den naturfaglige side af tilværelsen.

Derfor: Hold fast, Bertel, og modstå den konforme tænkning. For du er på rette spor, hvis du vil styrke naturfagligheden blandt den danske ungdom.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks