Det mener de om ministeren

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jens Færk, formand for Lederforeningen i DLF:

»Jeg savner nogle resultater. Der blev udarbejdet et regeringsgrundlag, som han vil leve op til, og han har da nedsat et par udvalg. Hans intentioner om at styrke skoleledelse kan vi kun hilse velkommen, men indtil nu har vi kun set det i form af nogle flotte ord«.

Han mener også, det er uheldigt, at folkeskolen bliver trukket i en bestemt retning, hvor skolen kontrolleres fra centralt hold, og så mener han, at ministeren blander sig for meget.

»Det er irriterende, når han blander sig i forhold, som er ministeriet aldeles uvedkommende, eksempelvis hvor skolelederne skal være organiserede, eller hvad vi skal have i løn«.

Thomas Damkjær Petersen, formand for Skole og Samfund:

»Jeg synes, han har gjort det godt. En erfaren og garvet politiker, som har fulgt det regeringsprogram, som han lagde frem. Han har været meget lyttende over for aktørerne på folkeskoleområdet«.

Dog mener han, at det er problematisk, at der fra centralt hold vedtages love, som kommunerne ikke lever op til. Men alt i alt er Thomas Damkjær godt tilfreds med undervisningsministeren.

»Jeg ser frem til fortsat at debattere test og faglighed. Hvor er vi henne, og hvad skal der ske?«

Stig Andersen, næstformand i Danmarks Lærerforening:

»Han er en markant minister med stor gennemslagskraft. Det er positivt, at han klart har vist vilje til dialog med DLF og andre interessenter omkring skolen. Men det er afgørende, at han også lytter til, hvad der bliver sagt, så ændringer på folkeskoleområdet kan opnå den afgørende accept«.

Han mener, at Bertel Haarder er i et dilemma, når han skal føre en skolepolitik, der lægger op til statskontrol af skolen, mens Venstres traditionelle skolesyn er lagt mere an på lokalt selvstyre. Stig Andersen mener også, at Bertel Haarder har slået nogle skæverter som undervisningsminister:

»DLF blokerer ikke for lønudviklingen for lærere uden læreruddannelse. Det er KL, der har afvist de krav, vi stillede ved sidste overenskomstforhandlinger«.

»Og så bør det være skoleledernes egen sag at tage stilling til, hvor de vil organiseres. Det er utidigt, at ministeren blander sig i aftaleforhold«.

jrjohansen@dlf.org