Anmeldelse Pædagogik
0   94

Skibet er ladet med?

- en antologi om unge, modernitet og særlige behov som vilkår

Fakta<p>ISBN: 87-990685-0-8</p><br /><p>Redigeret af: Annette Vilhelmsen</p><br /><p>135 sider</p><br /><p>100 kroner plus porto</p><br /><p>Forlag: CVU Fyn</p>

Antologien handler om uddannelses-, lærings- og udviklingsmuligheder for unge med særlige behov. Unge, som ikke uden problemer matcher og honorerer de udfordringer, man står over for, når man skal lære at klare sig som voksen.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen sammenfatter erfaringer fra Equal-projektet, hvis formål har været: Integration på arbejdsmarkedet af personer med særlige behov ved hjælp af visualiseret situeret undervisning i livslang læring .... Tanken er gennem forskellige projekter at udnytte den rivende udvikling inden for informations- og kommunikationsteknologi til fordel for disse unges meget forskellige og specifikke behov.

Bogens titel refererer til børnelegen, hvor skibet kan lades med vidt forskellige ingredienser. Analogien ligger i, at indsatsen over for disse unge i høj grad skal tilpasses den enkelte og forfølges gennem praktiske eksperimenter og erfaringer, der forfiner indsatsen, så den unges resurser kommer frem og i sving.

Flere unge har som udgangspunkt været skeptiske over for brugen af tekniske hjælpemidler og betvivlet egne evner til at bruge dem. Men den specifikke tilpasning af hjælpemidler og stabil og tilgængelig voksenkontakt, der kan nuancere muligheder og tolkninger, danner grunden for en stribe rimelig succesfulde beskrivelser.

Bogen skifter mellem praksisnære beretninger og mere teoretiske overvejelser. Logikken i disse skift er indimellem svær at finde og besværliggør den umiddelbare læseoplevelse. Flere af artiklerne er dog interessant læsning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ