Anmeldelse Engelsk
0   129

Portfolio Build Up 2

Fakta<p>Forfatter: Cecilia Nihlén, Laurie Gardenkrans, Ann Robinson-Ahlgren, Lene Junge Dyson og Pia Grell Sørensen</p><br /><p>ISBN: 87-25-00083-7</p><br /><p>147,50 kroner, 107 sider</p><br /><p>Cd: 593,75 kroner</p><br /><p>Serie: Portfolio</p><br /><p>Forlag: L&amp;R Uddannelse</p>

Denne spændende elevbog med medfølgende cd hører til systemet "Portfolio" og er beregnet til 5. klasse. Materialet er typografisk meget indbydende med mange gode illustrationer og farvefotografier.

Artiklen fortsætter under banneret

Indholdsmæssigt er det opdelt i nogle hovedafsnit, der skal træne forskellige sprogfunktioner. Eleverne skal blandt andet øve sig i at deltage i diskussioner og samtaler om velkendte emner som at præsentere sig selv, gå på indkøb og snakke om ferier. Der er også gode tekster, der appellerer til en snak om, hvad eleverne kan lide og ikke lide. Vi hører om klokken, faste rutiner og rejser til forskellige steder med varierende transportmidler.

Det er meningen, at de sproglige funktioner skal leges ind via spil, lege, chants og sange. "Rock around the clock" og "Summer Holiday" med Cliff Richard, som vi finder på den tilhørende cd, er eksempler på sange, der anvendes i materialet. Jeg kan vældig godt lide, at man bruger originalt indspillede sange i stedet for skingert indsungne kopier, som man indimellem gør i andre systemer. Arbejdsformerne varierer fra par- og gruppearbejde til miniprojektopgaver og enkeltmandsarbejde.

Sidst i bogen finder man afsnit om den mest basale grammatik og en udmærket ordliste.

Materialet er rigtig godt, derfor irriterer det mig som sproglærer, at korrekturlæseren på en af de første sider har overset fejlen: he gets up at six oclock. Det er i forvejen svært nok at overbevise eleverne om, at de ikke skal bruge apostroffer i udsagnsord. Når de så ser det i en bog, har de måske svært ved at huske det korrekte, næste gang de selv skal skrive det i en tekst.

Denne enlige svale må dog ikke ødelægge indtrykket af et fint og gedigent materiale, som med fordel kan bruges til det foreslåede klassetrin.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.598 andre er allerede tilmeldt