Anmeldelse Dansk
0   84

Sprog og sprogbrug

Dansk

Fakta<p>Forfatter: Ane Børup, Ulrik Hvilshøj, Bolette Rud. Pallesen</p><br /><p>ISBN: 02-03467-0</p><br /><p>123,75 kroner, 162 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

En praktisk, fyldig og bredt dækkende opslagsbog, der vedrører både sprogbeskrivelse, sprogrigtighed og sprogbevidsthed. Den kan virkelig med udbytte bruges af eleverne som håndbog fra og med 7. klasse. Bogens opsætning og udstyr er absolut brugervenlige: et lille, handy format, stift bind, overskuelig og klar anvendelse af typografi. Fint at både danske og latinske betegnelser inddrages, men faktisk overflødigt, at der gives udredninger i forbindelse med dem begge - for eksempel ved både kendeord og artikel. Her ville en henvisning fra det latinske til det danske opslagsord være fuldt tilstrækkelig. I øvrigt kunne de interne henvisninger være tydeligere markeret og annonceret. Selvsagt kan man i så fyldig en bog have indvendinger mod ting undervejs. For eksempel synes jeg, at "stort eller lille begyndelsesbogstav" er for knapt beskrevet, og at det er betænkeligt åbenlyst at legitimere datiden "Jakken hængte på knagen" (ved opslaget "hang eller hængte" kunne der passende henvises til "lægge eller ligge"). Mine forbehold er dog få og små. Her har vi at gøre med en fint bearbejdet brugsbog, produkt af et kyndigt og pædagogisk håndelag. Gerne i klassesæt til skolen.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt