Anmeldelse Lærer- og efteruddannelse
0   205

Lærere i bevægelse

Fakta<p>ISBN: 87-7867-290-2</p><br /><p>Redigeret af: Mette Andresen og Jørgen Thorslund</p><br /><p>198 kroner, 190 sider</p><br /><p>Forlag: Learning Lab DenmarkRoskilde Universitetsforlag</p>

Bogen er en antologi, som rummer elleve kortere og længere artikler om matematik og naturfag i grundskole, gymnasium og i diplomsammenhæng. Som titlen antyder, er det imidlertid disse fags lærere, det drejer sig om, nemlig med hensyn til lærernes udvikling af kompetencer og professionalisme generelt.

Artiklen fortsætter under banneret

Man kan kalde bogen en slags erfaringsopsamling. Striben af artikler fortæller om meget forskellige udviklingsprojekter i de senere års matematik- og naturfagsmiljøer på ganske forskellige skole- og uddannelsesniveauer. Og hensigten med bogen er netop at synliggøre og videregive erfaringer og vurderinger fra disse forskelligartede projekter og samtidig inspirere debatten om videreudvikling af lærere på mange niveauer.

Denne kalejdoskopiske og temmelig usammenhængende artikelsamling forsøger redaktørerne, Mette Andresen og Jørgen Thorslund, at holde en smule sammen på ved at pege på en håndfuld temaer eller felter, som de mener er gennemgående i bogens artikler i større eller mindre grad. Men mere interessant er nok redaktørernes vurdering af væsentlige og nødvendige aspekter i fremtidens professionalisering: 1) Lærerarbejdet er en livslang læreproces, hvor nybegynderens og den øvedes behov i øvrigt er ganske forskellige. 2) Fagdidaktisk kompetence er omdrejningspunktet i faglighed, i hvert fald hvis videnskabsfaglig indsigt skal komme til sin ret i undervisningen. 3) Det er nødvendigt at forstå, at skole- og lærerudvikling handler om både top-down-styring og bottom-up-styring.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ