Anmeldelse Letlæsning
0   305

De usynlige

Fakta<p>Forfatter: Irma Lauridsen</p><br /><p>ISBN: 87-7607-142-1</p><br /><p>90 kroner, 71 sider</p><br /><p>Lydbog: 237,50 kroner </p><br /><p>Cd indlæst af Ulla Maibohm </p><br /><p>Varighed: cirka 80 minutter</p><br /><p>Forlag: Special-pædagogisk Forlag</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Uforståelige og overnaturlige hændelser er godt stof. Irma Lauridsen har ifølge bogens forord interviewet syv personer, der alle har haft uforståelige oplevelser. Interviewene gengives i bogen uden forsøg på at kommentere eller forklare hændelserne fra forfatterens side. Læseren må selv tage stilling til beretningerne.

De usynlige materialiserer sig på forskellig vis som fodtrin i entreen, høj musik i et aflåst værelse, et loft, der ryddes, et syn af en for længst afdød bedstemor ved et gammelt komfur og et kys på kinden fra en gammel kæreste, den dag han dør.

De to længste fortællinger gør størst indtryk. En lille pige taler med en usynlig mor, der senere redder barnet fra en trafikulykke. En stresset læge får syet en flænge i benet. På vej hjem fra hospitalet tager han en blaffer op, der opfordrer ham til at ændre livsstil. Den fremmede forsvinder ud i den blå luft. Da lægen kommer hjem, er flængen i benet væk. Lægen følger den fremmedes råd og finder en mindre belastende arbejdsplads.

Historierne er fortalt i et let sprog. Indtalingen på cden er lidt hurtig, den fungerer fint som lydbog, men hvis en meget svag læser skal følge med i teksten, vil det nok gå lidt vel stærkt.

Bogen anbefales til selvstændig læsning for de lidt ældre elever og til specialundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.256 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt