Anmeldelse

Det første Go-atlas

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er Geografforlagets faglige bud på et begynderatlas til de yngste elever i folkeskolen. Det er bestemt et godt bud, som giver mange udfordringer og opgaver til arbejdet med forskellige typer af kortmateriale. Materialet bør være i alle klasser i indskolingen/mellemtrinnet, således at det let kan bruges i den daglige undervisning i eksempelvis dansk, naturfag og naturligvis i tværfaglige sammenhænge.

Kortmaterialet i dette atlas viser store og tydelige kort over Danmark og over de forskellige verdensdele. Der er også opslag med signaturer, historie, solsystemet samt forskellige korttyper og verdenshjørner. Sidst i atlasset er der opslagssider med verdens flag, der giver et rigtigt godt overblik.

Dette atlas fremstår som et kvalitetsmateriale, hvor der også er en lang række illustrationer og fotos, som hænger fint sammen med kortmaterialet.

Atlasset giver de yngste elever en fin forståelse af, hvordan verden ser ud, og dermed også en mulighed for at forstå verden. Der bliver lagt op til et fagligt arbejde med geografiområdet, hvor der sættes fokus på forståelse og viden gennem det at arbejde med atlas som opslagsbog. De mange børnevenlige kort vil bestemt være en vigtig motivation. Mine egne børn fra 0. klasse og 4. klasse har været meget glade for dette atlas og har det i nærheden, når emner fra den store verden skal diskuteres og forstås.

Dette atlas kan anbefales til alle klasseværelser hos de yngste i folkeskolen.