Anmeldelse

Sådan bor jeg

Skoleavisen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bor omkring seks milliarder mennesker på jorden, men hvordan "bor" de egentlig. Folkeskolens elever i Danmark kender danske forhold og ved, hvordan vi bor herhjemme, men hvordan bor Rolando fra Bolivia, Amina fra Ghana eller Van fra Vietnam. Denne nye skoleavis giver de danske skolebørn mulighed for indsigt i og forståelse for, hvordan man bor og lever andre steder i verden.

Skoleavisen udsendes i et samarbejde mellem Dagbladet metroXpress og Turbineforlaget og giver skolerne mulighed for at købe et billigt og aktuelt materiale, der behandler emnet børn, boliger og boligforhold på en spændende og udfordrende måde. Avisen henvender sig til elever fra 4.-7. klasse og kan bruges tværfagligt, men blandt andet også i fagene geografi, natur/teknik og historie.

Avisen fremstår med en række farvebilleder, kortudsnit og illustrationer, der giver materialet en god form, som er let at overskue og arbejde med for eleverne. Især beskrivelserne af børnenes forhold i Bolivia, Ghana og Vietnam giver eleverne nogle gode udfordringer, som kan bruges i det faglige arbejde. De forskellige sider i avisen er udstyret med relevante emnebokse, der giver eleverne mulighed for at komme i dybden med arbejdet "Vidste du", "Internet", "Leksikon" og "Opgaver" er overskrifterne på de bokse, der bearbejder avisens indhold.

Avisen har også en webadresse, som hører til dette nummer af skoleavisen: www.saadan-bor-jeg.dk, hvilket er en god hjemmeside, som støtter det faglige niveau fra avisens indhold. Man kan skabe kontakt til skoleavisen gennem www.skoleavisen.dk, så man kan orientere sig om de næste udgaver af skoleavisen.

En velskrevet, læsevenlig og billig avis, der bestemt kan anbefales til arbejdet i folkeskolen.