Anmeldelse Geografi
0   136

Sådan bor jeg

Skoleavisen

Fakta<p>24 sider, 562,50 kroner for klassesæt med 50 aviser</p><br /><p>Bestilles på skoleavisen@turbineforlaget.dk</p><br /><p>Forlag: Turbine Forlaget og Dagbladet metroXpress</p>

Der bor omkring seks milliarder mennesker på jorden, men hvordan "bor" de egentlig. Folkeskolens elever i Danmark kender danske forhold og ved, hvordan vi bor herhjemme, men hvordan bor Rolando fra Bolivia, Amina fra Ghana eller Van fra Vietnam. Denne nye skoleavis giver de danske skolebørn mulighed for indsigt i og forståelse for, hvordan man bor og lever andre steder i verden.

Artiklen fortsætter under banneret

Skoleavisen udsendes i et samarbejde mellem Dagbladet metroXpress og Turbineforlaget og giver skolerne mulighed for at købe et billigt og aktuelt materiale, der behandler emnet børn, boliger og boligforhold på en spændende og udfordrende måde. Avisen henvender sig til elever fra 4.-7. klasse og kan bruges tværfagligt, men blandt andet også i fagene geografi, natur/teknik og historie.

Avisen fremstår med en række farvebilleder, kortudsnit og illustrationer, der giver materialet en god form, som er let at overskue og arbejde med for eleverne. Især beskrivelserne af børnenes forhold i Bolivia, Ghana og Vietnam giver eleverne nogle gode udfordringer, som kan bruges i det faglige arbejde. De forskellige sider i avisen er udstyret med relevante emnebokse, der giver eleverne mulighed for at komme i dybden med arbejdet "Vidste du", "Internet", "Leksikon" og "Opgaver" er overskrifterne på de bokse, der bearbejder avisens indhold.

Avisen har også en webadresse, som hører til dette nummer af skoleavisen: www.saadan-bor-jeg.dk, hvilket er en god hjemmeside, som støtter det faglige niveau fra avisens indhold. Man kan skabe kontakt til skoleavisen gennem www.skoleavisen.dk, så man kan orientere sig om de næste udgaver af skoleavisen.

En velskrevet, læsevenlig og billig avis, der bestemt kan anbefales til arbejdet i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt